Mínusz harmincnál is hidegebb volt a Kárpát-medence környékén

A havas Romániában, Bulgáriában és Szerbiában kedd reggelre helyenként -25 fok alá csökkent a hőmérséklet. Lengyelország déli részén -32 fokot is mértek.

Kedd hajnalban Csíkszeredán -26 fokot mértek, de még Bukarestben is -23 fokra hűlt a levegő. Erdély fagyzugosabb területein -30 fok alá csökkent a hőmérséklet. A bolgár Plovdivban -24 fokot mutatott a hőmérő, de Bulgáriában voltak ennél hidegebb területek is. Szerbiában -29 fok volt a legalacsonyabb hőmérséklet.

A következő napokban enyhülés kezdődik a térségben. Szerbiában és Romániában újabb jelentős havazásra kell számítani, míg Bulgáriában a hétvégén átmenetileg eső is kialakulhat.


Az idojaras.hu csángóföldi, Klézsén található meteorológiai állomásán kedd reggel -22 fokra csökkent a hőmérséklet (idojaras.hu kamera)

Bajkai Károly nevű olvasónk üzente Lengyelországból, hogy a szlovák határtól nem messze fekvő Podwilk településen kedd reggel fél nyolckor -32 fokot mértek.


Bajkai Károly ezt a bizonyítékot küldte (rmf24.pl)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
frontérzékenység és időjárás
Frontérzékenységtől szenved az emberek több, mint 70%-a, 30%, aki időjárásbeteg.