Lehangoló, esős, szeles idő jön – humánmeteorológia

Kedden is országszerte elő kell vennünk az esernyőket. A csapadék és a páratartalom-változás miatt sokan erősödő ízületi fájdalmakra panaszkodhatnak. Jó hír viszont, hogy az eső jelentősen csökkenteni fogja a levegő szennyezettségét.

Kedden gyenge melegfronti hatás várható. Délelőtt átmenetileg eláll ugyan az eső, de a délután folyamán a déli országrészben ismét csapadékra kell számítani. Megélénkül a délkeleti szél is. Fejfájás, migrén alakulhat ki. A nap folyamán a migrénre hajlamosak fokozzák a folyadékbevitelt, mellőzzék a koffein fogyasztását és a dohányzást. A fronthatás miatt éjjel alvásproblémák jelentkezhetnek.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja igen magas volt az elmúlt napokban. A nagyvárosokban többfelé is meghaladták az egészségügyi határértéket a mért értékek. A csapadék hatására azonban az ország nagy területén tisztulni fog a levegő. Kedden már csak közepes szintű lesz a légszennyezettség, és szerdától további csökkenés várható.

Szerdán ismét kettősfronti hatásra készülhetünk. Borult, csapadékos marad az időjárás. Délelőtt nyugaton, délután keleten számíthatunk több csapadékra és megnövekvő ízületi panaszokra. Az élénk szélben hőérzetünk is lecsökkenhet. Öltözzünk melegebben. A napsütés hiánya és a változékony idő sokaknál lehangoltságot, fáradékonyságot okozhat.

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás várható. Egyre kevesebb lesz a csapadék és a felhő, némi napsütésre is lehet számítani. A nyugati szél azonban még élénk marad, így szabad térben a szélre érzékeny fejfájósoknak még panaszokat okoz az időjárás. A többi panasz tekintetében azonban fokozatos csökkenés várható.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.