Lehangoló, borús időjárás következik - humánmeteorológia

A hét elején többnyire marad a borús idő, elszórtan kisebb havazás nehezítheti a közlekedést. Lehangoltság, rossz közérzet jelentkezhet az időjárásra érzékenyek körében.

Hétfőn nem várható fronthatás, marad a hideg, borongós időjárás, csak délelőtt fordulhatnak elő hosszabb-rövidebb napos időszakok. Lehangoló téli időjárás várható, sokaknál jelentkezhet fáradékonyság, aluszékonyság, fejfájás. Ilyen időjárási helyzetben támogassuk immunrendszerünket fokozott C-vitamin bevitellel, és fogyasszunk vasban gazdag élelmiszereket is, például húsféléket. A C-vitamin segíti a vas hasznosulását, a vas pedig segíthet leküzdeni a késő téli, kora tavaszi időszakban jelentkező fokozott fáradékonyságot.

A légszennyezettség mértéke és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően így is marad.

Kedden kettős fronthatás várható, és ez térbeli kettősségben jelentkezik majd, vagyis keleten a naposabb időben a melegfronthoz köthető tünetek jelentkezhetnek, fejfájásra, vérnyomás emelkedésre számíthatnak az ott élők a megélénkülő szélben. A nyugati megyékben a hidegfronthoz köthető tünetek jelentkezhetnek, reumatikus fájdalmakat erősíthet a vegyes halmazállapotú csapadék. Azok, akik hosszabb útra kelnek, többféle hatással is találkozhatnak út közben, és ez igencsak kimerítheti a szervezetet. Ajánlott óvatosabban vezetni, és több pihenőt beiktatni egy-egy hosszabb út során.

Szerdán kettősfronti hatás terheli a szervezetet, gyulladásos és görcsös panaszok is előtérbe kerülhetnek. Nem kíméli a frontérzékenyeket az időjárás a továbbiakban sem. Rendezett életvitellel, megfelelő mennyiségű alvással, rendszeres testmozgással, könnyen emészthető ételek fogyasztásával csökkenthetjük a télies időjárás okozta panaszokat.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!