Lassú lehűlés, erősödő hidegfronti hatás várható – humánmeteorológia

Kedden gyenge hidegfront, szerdán egy erősebb hidegfront érkezése várható. Ezt egy csütörtöki kettősfront követi, ami várhatóan megnehezíti mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek napját. A következő napokban a vérnyomásproblémákkal küzdők panaszai erősödnek, azonban fokozódnak majd az ízületi és görcsös panaszok is. Lassan esik vissza a hőmérséklet, az erősödő légmozgás pedig tovább csökkenti a hőérzetet. A jó kedélyállapotot változatlanul napos idő garantálja.

Kedden gyenge hidegfronti hatás érvényesül, azonban továbbra is kellemes, enyhe idő várható. Kissé nőnek majd az ízületi és a görcsös fájdalmak, azonban az alvásproblémák megszűnnek. Pozitív lesz az általános közérzet, ugyanis továbbra is szép, napos időre van kilátás. Sokfelé 10 fok fölé emelkedik a legmagasabb nappali hőmérséklet, ezért a nagyvárosoktól távol érdemes kimenni a szabadba.

A légszennyezettség alacsony, a szálló por koncentrációja általában közepes, néhol magas szintet ér el, azonban a következő napokban lassan javul a levegőminőség. A tisztuló légkörben egyre kevesebb légúti panasz várható.

Szerdán egy hidegfront éri el hazánk térségét és tisztítja tovább a levegőt. Többfelé megerősödik a szél és pár fokos lehűlés várható. Az erős szél tovább csökkenti a hőérzetet. Erősödnek az ízületi és görcsös fájdalmak, valamint az arra érzékenyeknél fejfájás alakulhat ki. Többeknél aluszékonyság jelentkezhet, amit egy frissítő citromfű tea fogyasztása teheti elviselhetőbbé.

Csütörtökön kettős fronthatásra lehet számítani, ezért mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek tipikus panaszai erősödnek. Várhatóan továbbra is jelentkezhet fejfájás, vérnyomásproblémák, valamint ingerültség. Kisebb lehűlés várható, ezért a kabát viselete mindenkinek ajánlott.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.