Látványos snowboard trükkök a Síparkban

A Burn és Magyar Snowboard Szövetség idei, sorban következő harmadik kupafutamán a mátraszentistváni Síparkban minden jel szerint friss hóban állnak rajthoz a versenyzők.

Február 19-én 10:00 órától GS (Giant Slalom) indul, 13:00 órától pedig a freestyle versenyzők mérik össze tudásukat a Big Air-en. Vasárnap a legszebb trükköké lesz a főszerep.

A verseny szervezői és a pálya üzemeltetői folyamatos munkával ideális körülményeket teremtenek a Síparkban. Bár az eddig esett kevés hó miatt az eredetileg tervezett parallel olimpiai versenyszám helyett Giant Slalom indul, a színvonalas verseny garantált a Mátra jelenleg legstabilabban üzemelő síterepének legmeredekebb, fekete-piros pályáján.

A rendezvény második napján, vasárnap 12.00 órakor a trükkök nagymesterei mérettetnek meg egy új versenyszámban, a Billabong Style Masterzen. A legstílusosabb és legszebb trükkök kivitelezői mesterfokozatot kapnak.

A hazai síterepek közül a kékestetői sípálya is fogadja a téli sportok szerelmeseit, valamint az ország másik nagy sícentrumában, az eplényi Nordica Síarénában február 19-én farsangi mulatság várja az érdeklődőket.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
frontérzékenység és időjárás
Frontérzékenységtől szenved az emberek több, mint 70%-a, 30%, aki időjárásbeteg.