Kiadós esőzés és szélvihar volt Angliában

Markáns ciklon örvénylik a Brit-szigetek térségében, amely a hétvégén kiadós csapadékot és szélvihart okozott a szigetországban.

A Brit-szigetek térségében egy markáns alacsony nyomású légköri képződmény örvénylik. A ciklonban a felszálló légáramlatok uralkodnak, amelyek elősegítik a felhőképződést és így általában borongós, csapadékos időjárást okoznak. Angliában és Walesben vasárnap rengeteg eső esett. A sok csapadék mellett az erős, olykor viharos szél is megnehezítette az életet.

Devon és Hampshire környékén egy óra leforgása alatt több mint 40 milliméter eső esett, ami a havi átlagos csapadékmennyiség több mint fele. Áradásokról nem érkezett hír, de a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több út járhatatlanná vált.

A legnagyobb esőzések, Anglia északi tájain, Yorkshire, Humberside és Kelet-Anglia tartományokban voltak.

A heves esőzéseket viharos erejű szél kísérte, a széllökések erőssége helyenként megközelítette a 100 kilométer/órát.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!