A keddi hóesést este újabb csapadék követi

A kedd délutáni óráktól egyre nagyobb területen kezdődött havazás, ma reggelig több helyen alakult ki pár centis friss hóréteg. Este újabb csapadékhullám érkezik.

Kedden a késő délutáni órákban Szlovénia és Horvátország felől nedves léghullám érkezett, előbb a délnyugati határvidéken, majd a Dunántúlon egyre többfelé okozva hószállingózást, gyenge havazást. A csapadékzóna az esti órákban átlépte a Duna vonalát, és a középső országrészben is nagy területen kezdődött hóesés. Az éjszakai órákban a csapadéksáv kelet, északkelet felé haladt tovább, és jelenleg az Északi-középhegység, a Hajdúság és a Nyírség területén többfelé esik a hó. Az ország más részein a csapadék megszűnt, a Duna-Tisza közén helyenként a nap is előbukkant.

Általában 1-4 centis hótakaró alakult ki a szerda reggeli órákra, de ez napközben az ország nagyobbik részén olvadni fog, az északi, északkeleti tájakon a fagypont körüli hőmérsékletek azonban kedveznek a hótakaró megmaradásának.

Ma az északi, északkeleti határvidéken kell tehát további változó intenzitású havazásra számítani pár centi friss hóval, majd a kora esti órákban délnyugat felől újabb csapadéktömb éri el hazánkat. Ebből délen főként esőre lehet számítani, míg az északi és középső megyékben havas esőre, havazásra, néhol esetleg átmeneti ónos esőre van kilátás. Helyenként kiadós csapadék hullhat.

Péntektől csökken a csapadékhajlam, csak szórványosan valószínű eleinte eső, majd egyre inkább havazás, hózápor. Az átmeneti enyhülést követően, a hétvégén fokozatos lehűlés veszi kezdetét, az éjszakai fagyok is erősödnek.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.