Kánikula van Ibériában - a kontinensen először

Csütörtökön már csak néhány tized fok hiányzott, pénteken azonban már megvolt az első kánikulai nap a kontinensen. Ibéria déli részén a hőmérséklet elérte a 30 fokot.

Az Ibériai-félsziget felett csütörtökön határozott déli áramlás alakult ki, így Marokkó és Algéria felől meleg, száraz légtömegek érkeztek. Csütörtökön Spanyolország déli részén az előző naphoz képest 4-6 fokkal volt melegebb. Sevillában 28,8 fokot, Moron De La Fronteraban pedig öt tized híján harminc fokot mértek.

Pénteken tovább melegedett az idő, a hőmérséklet a térségben átlépte a 30 fokot. Európában ez az első kánikulai hőmérséklet 2011-ben. Szombaton Spanyolország délkeleti vidékén várható hőség. Szombat este elszórt zivatarokkal gyenge hidegfront érkezik, és véget ér az első idei kánikula a kontinensen.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.