Kánikula Oroszországban

Az Északkelet-Európa felett elhelyezkedő magasnyomású légköri képződmény túlnyomóan száraz, napos időt okoz a kontinens északkeleti területein. A délutáni órákban az orosz fővárosban, Moszkvában 30 fokig melegszik a levegő. A kánikulának a hétvégén egy hidegfront vet véget.

Északkelet-Európa felett egy nagy-kiterjedésű anticiklon alakítja az időjárást, az anticiklonban uralkodó leszálló légáramlatok felhőoszlató hatása miatt Oroszország nagy részén túlnyomóan napos, száraz, meleg idő alakult ki.

Az orosz fővárosban már tegnap is 30 fokig melegedett a levegő, és ma is újabb meleg napra lehet számítani a térségben. A Moszkvától délre, a Volga partján elhelyezkedő városban, Volgogradban szerdán 31 fok fölötti, csütörtökön pedig 34 fok fölötti hőmérsékleteket mértek.

Hasonló meleggel, Spanyolország déli részén és Görögországban találkozhatunk, még a napfényes Olaszországban sincs olyan meleg, mint most Oroszországban.

A szokatlan meleg várhatóan csak péntekig tart, a hét utolsó munkanapján az éjszakai órákban ugyanis egy hidegfront éri el az országot. A front miatt mérséklődik a nappali felmelegedés, és hétvégén újra visszatérnek a 22, 24 fok körüli hőmérsékletek.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.