Kánikula Montrealban

Az ilyenkor szokásosnál legalább 15 fokkal van melegebb Kanada második legnagyobb városában, Montrealban. Szerdán 34,7 fokot mértek.

Québec tartomány legnagyobb városának, Montrealnak kontinentális az éghajlata. A telek hidegek és csapadékosak, a januári átlaghőmérséklet -10 fok körül alakul. A nyári hónapokban is sok eső esik, de ekkor azért a napsütésnek sincsenek híján. A legmelegebb hónapjuk a július, ekkor 26 fok körüli értékek a jellemzőek.

Májusban jellemzően 19, 20 fok körül alakul a hőmérséklet. Vasárnap a legmelegebb órákban 27,8 fokot mértek. Azóta napról-napra melegebb van a városban, hétfőn 29,4 fokot, kedden pedig már 32 fokot mértek. Még szerdán is folytatódott a melegedés, a hőmérő higanyszála 34,7 fokig kúszott.

A májusban szokatlan meleget egy magas nyomású képződmény okozza, amely az Egyesült Államok északkeleti részének és Kanada délkeleti területeinek időjárását alakítja.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Lesújtó szürkeség…
A napot már régóta nem láttuk. Reggel kinézünk az ablakon, szürkeség van és köd, ami alapvetően meghatározza az aznapi hangulatunkat.