Jelentősen megenyhül az idő

A magasban egyre melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe. A hétvégén délnyugaton szinte mindenhol 10 fok fölé melegszik a levegő.

AZ előttünk álló napokban egyre melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe, jelentősen megenyhül az idő.

Szombaton főként a déli, délnyugati megyékben szakadozik fel hosszabb időszakokra is a felhőzet, így az ott élők több-kevesebb napsütésben is bízhatnak. Máshol túlnyomóan felhős lesz az ég, elszórtan kisebb eső, zápor is előfordul. Az élénk délnyugati széllel egyre enyhébb levegő áramlik hazánk fölé. A napsütötte délnyugati megyékben helyenként a 15 fokot is megközelíti majd a hőmérséklet, míg az északkeleti megyékben ennél jóval hidegebb lesz, helyenként az 5 fokot sem éri el a hőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég az ország felett, több-kevesebb napsütésre szinte mindenhol számítani lehet. Felhősebb idő főként északkeleten valószínű. A déli megyékben továbbra is élénk lesz a délies szél. A hőmérséklet tág határok között, 3, 15 fok között változik. A magasabb hőmérsékleteket a délnyugati megyékben lehet mérni.

Jövő hét elején kisebb lehűlés valószínű, de várhatóan ekkor sem térnek vissza a nappali fagyok. Az előttünk álló hét második felében ismét enyhébb levegő áramlik majd hazánk fölé, így a jelenlegi számítások szerint a kemény téli fagyok egyelőre nem térnek vissza.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
frontérzékenység és időjárás
Frontérzékenységtől szenved az emberek több, mint 70%-a, 30%, aki időjárásbeteg.