Indul a nyár utolsó nagy zenei fesztiválja

Szerdán indul a SZIN, a nyár utolsó nagy zenei fesztiválja. A szegedi rendezvény alatt tombolni fog a hőség.

Augusztus 24-28. között kerül megrendezésre a Tisza partján a nyár záróbulija, a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) az Újszegedi Partfürdő és Kempingben. A résztvevők a négynapos rendezvény alatt számos program közül válogathatnak a külföldi és hazai könnyű zenei koncertektől a sporteseményeken át a színházi és mozi előadásokig. Mindezt pedig nem mellesleg egy parkosított, vízparti környezetben tehetik meg.

A SZIN alatt hamisítatlan nyári idő ígérkezik, felhő is alig lesz az égen. A tűző napsütésben a csúcshőmérséklet 35, 38 fok között alakul. A rekkenő hőségen pénteken és szombaton élénk szél enyhít valamelyest. Idén tehát igazán forró lesz a hangulat a fesztiválon, a kilátogatók a medencékben vagy a Tiszában hűsölhetnek. A Tisza Szegednél jelenleg 22 fokos, és a vízhőmérséklet az elkövetkező napokban kicsit még emelkedni fog.

A strandolásnál azonban körültekintés ajánlott, felhevült testtel ne ugorjunk a vízbe, alkoholos állapotban kerüljük a fürdőzést. Az UV sugárzás nagyon erős lesz, ezért rendszeres időközönként magas faktorszámú napkrémekkel kenjük be magunkat, hiszen a víztükörről visszaverődő napfény hatására különösen gyorsan leéghet a bőr. A 11 és 14 óra közötti időszakot pedig lehetőleg árnyékos helyen töltsük.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.