Hungaroring és Balaton Regatta is lesz a hétvégén

A hétvégén a Forma-1 szerelmesei a Magyar Nagydíjon izgulhatnak, a vitorlázók Szigligeten mérhetik össze tudásukat. Az időjárás változékonyan alakul.

A hétvégén megrendezésre kerülő Forma-1 Magyar Nagydíjon a Hungaroring változékony időt tartogat. A pénteki szabadedzések alkalmával az erősen felhős időben időnkénti záporok még nem kizártak, a szombati időmérő edzésen azonban már száraz idő várható a változóan felhős időben. A vasárnap délután kettőkor kezdődő futam alatt sem valószínű csapadék, noha ismét valamelyest felhősebb idő ígérkezik. A hőség nem lesz zavaró, a mérsékelten meleg időben 22, 24 fokos csúcsértékekre lehet számítani - vasárnap várható a hűvösebb idő. A főváros környékén az északnyugati szél a hétvégén többször megélénkül.

Szintén hétvégén rendezik meg a Balaton Regatta amatőr vitorlásverseny sorozat következő, V-VI. fordulóját Szigligeten. A résztvevők itt is változékony időre számíthatnak. Már hosszabb időre kisüt a nap, azonban szombat délután egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Vasárnap csapadék nem valószínű. Élénk, időnként erős lökésekkel kísért északnyugati szél várható, a szélviszonyok szombaton lesznek kedvezőbbek. A hőmérséklet délutánonként 22, 24 fok körül alakul.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.