Homokvihar nyelte el Phoenixet - videó

Kedden homokvihar érte el Phoenixet, amely 1,5 km magasan tornyosult a város felett. A viharról látványos képek és videó is készült.

Kedd este homokvihar söpört végig az Arizona állambeli Phoenix városán. A látástávolság drasztikusan lecsökkent, ez fennakadásokat okozott a légiközlekedésben, a viharos szél pedig megtépázta a fákat és villanyvezetékeket szakított le.

A homokfalat egy délutáni vihar indította el, amely Tucson térségében keletkezett, majd a sivatagon keresztül az északnyugatra fekvő Phoenix felé vette az irányt 100 km/órás széllökések kíséretében. A homokfal a sivatag fölött még 2-3 km magasra tornyosult, a phoenixi völgyet elérve 1,5 km-re csökkent a kiterjedése. A porfelhő Phoenix mellett számos más környező települést is beborított, pl. Avondale-t, Temple-t és Scottsdale-t.

A phoenixi homokvihar képei 2011.07-05-én.
(framework.latimes.com, newsvine.com)

Videófelvétel is készült arról, ahogy várost bekebelezi a porfelhő. (youtube)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.