Hidegfront vet véget az egynapos nyugat-európai nyárnak

Szombaton Franciaország és Németország egyes részein 25 fok fölé melegedett a levegő. A nyárias idő nem tart sokáig, vasárnap heves zivatarokkal hidegfront éri el a térséget.

A kontinens délnyugati részén csütörtökön kezdődött a határozott délies áramlás, amely Marokkó és Algéria felől meleg légtömegeket szállított először Ibéria fölé. Pénteken meg is volt az első kánikula a kontinensen, Dél-Spanyolországban mértek 30 fok feletti hőmérsékletet. A meleg levegő nem állt meg a Pireneusoknál, hanem tovább haladt észak-északkelet felé.

Szombaton Franciaország keleti részén valamint Németország nyugati területein a melegáramlás és a napsütés együttes hatására helyenként 25 fok fölé emelkedett a hőmérséklet.


Frankfurt szombaton az áprilisi nyárban

A nagy meleg csak egy napig tart. Vasárnap egy hidegfront éri el a térséget. Közvetlenül a front előtt heves záporok, zivatarok alakulnak ki, majd a front vonalában tartósabb eső sem kizárt.

Kapunk a hidegből is, melegből is

A hidegfront maga előtt tolja a meleg légtömeget, ennek hatására Magyarországon hétfőn megközelítheti a hőmérséklet a 25 fokot, de még ugyanezen a napon északnyugat felől zivatarokkal betör a hidegfront.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.