Hideg, kellemetlen időjárás terheli szervezetünket – humánmeteorológia

Vasárnap még marad a szeles, hideg, csapadékos időjárás. Gyenge hidegfronti hatás társul a változékony időhöz. Főként keringési problémák, ízületi panaszok és fejfájás jelentkezhet az időjárásra érzékenyeknél.

Vasárnap gyenge hidegfronti hatás fogja terhelni szervezetünket. Jobbára borult marad az ég, és főként keleten és délen várható több csapadék, akár havas eső is. Az időjárásra érzékenyeknél görcsös panaszok, ízületi fájdalmak jelentkezhetnek. Kálium tartalmú ételek fogyasztásával és masszázsterápiával csökkenthetők a panaszok. A szeles időben növekszik a megfázásveszély, öltözzünk melegen, rétegesen, támogassuk szervezetünket fokozott C-vitamin bevitellel. Erős marad a légmozgás, mely sokaknál okozhat fejfájást, ok nélküli ingerültséget. Érdemes növelni a folyadékbevitelt is, az ízületi problémákra például fogyaszthatunk méregtelenítő teákat is.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony. Az égerfa virágpora a Dunántúlon közepes mennyiségben található meg a levegőben, az ország többi részén a pollenkoncentráció alacsony. A következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően a légszennyezettség és a pollenkoncentráció alig fog változni.

Hétfőn fronthatás nem várható. Marad a hűvös, szeles idő, de kissé csökken a csapadékhajlam. Ízületi panaszokat, fejfájást, szédülést még tapasztalhatnak a hidegfrontra érzékenyek. Az északi tájakon több órás napsütés is javíthat a közérzetünkön.

Kedden gyenge melegfronti hatás várható. Lassan tér vissza a tavaszias időjárás a folytatásban. A fronthatás miatt azonban ok nélküli idegességet, ingerültséget tapasztalhatnak az érzékenyek. Az utakon ezért érdemes fokozott figyelemmel és türelemmel vezetni.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.