Heves esők áztatják Spanyolországot

Napok óta csapadékos és időnként ősziesen hűvös az idő Spanyolországban. A folyók szintje emelkedik, árvíz sem kizárt az ünnepek alatt.

Hétfő óta ciklonok alakítják az Ibériai-félsziget időjárását. Eleinte a nyáris melegben törtek ki a heves zivatarok, a hét közepe óta azonban egyre kevesebb a napsütés. A csapadék felváltva csendes eső és heves záporeső formájában hullik, időnként erős villámtevékenység tapasztalható.

Április első kétharmadában száraz volt az idő, eleinte sok vizet tudott elnyelni a talaj. Lassan azonban telítődés lép fel, és egyre több eső kerül elfolyásra. A patakok, folyók szintje emelkedik, az ünnepek alatt árvíz sem kizárt.

A csapadékos idő folytatódik. Bár ismét több lesz a napsütés, és újra melegszik a levegő, a délutáni záporok annál hevesebbnek ígérkeznek.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
frontérzékenység és időjárás
Frontérzékenységtől szenved az emberek több, mint 70%-a, 30%, aki időjárásbeteg.