Havazott a Déli- és Keleti-Kárpátokban

Románia 1500 méter feletti részén szombaton és vasárnap is többfelé havazott. Helyenként 20 centi friss hó hullott, és több mint egy méteres a teljes hóréteg.

A Keleti- és Déli-Kárpátokban valamint az Erdély nyugati szélén elhelyezkedő magashegységekben szombaton és vasárnap egyaránt sok csapadék hullott. Egy hidegfrontnak köszönhetően a havazás határa időnként 800 méterre csökkent, tartósan pedig 1500 méter felett maradt meg a hó. A friss hó mennyisége ebben a magasságban sokfelé elérte a 10-20 centimétert. Az Omu csúcson a teljes hóréteg vastagsága 130 centiméter, több mint amekkora bármikor volt az elmúlt télen.


Vasárnap délután Brassótól délkeletre, 1200 méter magasan

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.