A havazás olvasóink szemével

Az elmúlt napokban hirtelen lehullott hó több olvasónkat is arra késztette, hogy fényképezőgépet ragadjon. Nézze meg a beküldött felvételeket!

Az elmúlt napokban, gyors egymásutánban két mediterrán ciklon is elérte a Kárpát-medencét, kiadós havazást okozva térségünkben. Az eddig csapadékszegény tél most bepótolta az elmaradást, hiszen hazánkban is többfelé gyarapodott 20-30 centiméteresre, helyenként ennél is vastagabbra a hótakaró.  Ez örömet és bosszúságot egyaránt okozott, olvasóink pedig számos fotót küldtek be határainkon innen és túlról a hóesés és a téli táj szépségeiről. Ezekből szemezgettünk.

A havazás első hullámának köszönhetően a Bácsalmás közelében fekvő Kunbaján rövid idő alatt jó 30 centisre duzzadt a hótakaró, mint ahogy az Dunai-Kovács Julianna felvételén is látszik, aki egy mérőszalaggal mérte le hóvastagságot.

Marwa nevű olvasónk az alábbi képeket készítette szintén szombaton:

Egy másik olvasónk (zyzi76 zyzi76) egy igen érdekes látványt örökített meg egy vízesésről:

Luidort Péter pedig több gyönyörű felvétellel enged bepillantást a Nyugati-Kárpátokban található Bihari-hegység életébe:

A téli hidegben és a hóban a madaraknak sem könnyű.

Amennyiben Ön is kedvet kapott, hogy fotóit valamely cikkünkben viszontlássa, küldje el havazással (vagy egyéb időjárással kapcsolatos) felvételeit az idojaras@icicom.hu e-mailre!

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.