Hőség- és pollenriasztás az országban

A fokozatosan emelkedő hőmérséklet miatt hőségriasztás lép érvénybe pénteken három régióban. Ennek tetejében a pollenkoncentráció is magas a levegőben.

A Kárpát-medencét dél felől egyre melegebb levegő éri el. Emiatt az OMSZ elsőfokú hőségriasztást adott ki péntekre a Dél-Dunántúlra, a középső országrészre és a Dél-Alföldre, ami azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 fokot.

Hőségriadó esetén a Meteo Klinika jótanácsai segítenek átvészelni a legmelegebb órákat.

Ennek tetejében az országos tisztifőorvos vörös pollenriasztás léptetett érvénybe az ország délkeleti részén. A parlagfű mellett az üröm és a csalánfélék pollenkoncentrációja is elérte a magas szintet.

Péntek este, szombaton egy gyenge hidegfront hoz átmeneti, néhány fokos enyhülést, de ebből csak elszórtan kell záporokra, zivatarokra számítani, előbb a Dunántúlon, majd éjszaka a középső és keleti megyékben is. A front elvonultával azonban ismét emelkedik a hőmérséklet, visszatér a kánikula.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.