Húsz fok van Norvégiában

A Skandináv-félszigeten szombaton a hőmérséklet csúcsértéke sokfelé meghaladta a 20 fokot. Több hónappal sietett előre a természet.

Anticiklon hatására néhány napig kellemes, napsütéses idő alakult ki Észak-Európában. Szombaton Svédországban és Norvégiában többfelé meghaladta a hőmérséklet a 20 fokot még jóval a 60. szélességi körtől északra is. Különösen Norvégia nyugati partvidékén volt meleg. Ehhez a meleg légtömegek mellett szükség volt a megfelelő szélirányra is. A délkeleti szellő a szárazföld felől fújt, így a partvidék településein nem érvényesült az Atlanti-óceán erős hűtő hatása. Egyébként a térségben csupán júliusban számít átlagos értéknek a 20 fok. Stavangerben például, ahol szombaton 21-22 fokot mértek, 10 fokkal hűvösebb szokott ilyenkor lenni.


Stavanger szombat kora délután

Vasárnap a Skandináv-félsziget nagy részén még folytatódik a meleg idő. Hétfőn azonban a nyugati partvidéket már hidegfront éri el, Oslóban viszont még egy nap ráadást ad a korán jött nyár.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.