Húsz fok meleg is lesz a héten

Március második teljes hete sok napsütést és fokozatosan melegedő időjárást hoz. A hét legvégén a levegő hőmérséklete a 20 fokot is elérheti.

A Nyugat-Európa felett elhelyezkedő anticiklon a hét során egyre inkább a Kárpát-medence fölé húzódik, így annak felhőoszlató hatása is érvényesül. Hétfőn a nyugati határszélen egy legyengült melegfrontnak köszönhetően még kialakulhat eső, máshol már ekkor sok lesz a napsütés. Kedden országszerte napsütés várható, szerdán és csütörtökön is csak keleten lesz számottevő felhőzet.

A hőmérséklet fokozatosan emelkedik. Az ilyenkor szokásos átlagos nappali maximum-hőmérséklet 9-10 fok körül alakul. Ehhez képest a hét második felében az ország nagy részén 15 foknál melegebb lesz, sőt a hétvégén többfelé elérheti a 20 fokot. Tehát nagyon szerencsésen alakul a négynapos ünnep.

Az előrejelzés kisebb bizonytalansággal bír. A Kelet-európai-síkságra ugyanis északias áramlással továbbra is sarkvidéki eredetű légtömegek érkeznek. Ha a nyugati anticiklon nem húzódik hazánkra, akkor mi is kapnánk a hideg légtömegekből. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint azonban a fent leírt kellemes módon alakul az időjárás.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.