A hétvégén marad a változékony, csapadékos idő - Orvosmeteorológia

Hétvégén változékony lesz az idő, emiatt gyakran előfordulhatnak koncentrációs problémák. A megnövekvő felhőzet időnként tartósabban eltakarja majd a napot, ami lehangoltságot eredményezhet. A hétvégi programokat többfelé záporok, zivatarok zavarhatják meg. A levegő szennyezettségi szintje továbbra is alacsony marad.

Pénteken gyakran érhet bennünket zápor, zivatar. Vízálló kabátra vagy esernyőre szükségünk lehet. A kettősfronti hatás mindkét frontra érzékenyek tüneteit felerősítheti. A párás levegő miatt nehézlégzést érezhetünk, amit a szívbetegek éreznek meg a legjobban. A koncentrációs zavarok miatt a napi rutin feladatok elvégzése nagyobb figyelmet igényelhet, így legyünk körültekintőek a nap során.

Szombaton
ismét kettősfronti hatás lesz érezhető, valamint gyakran lehet majd záporra, zivatarra számítani. A változékony időjárás sokak szervezetét megterheli, teljesítményromlás, reakcióidő csökkenés, koncentrációs problémák léphetnek fel. A zivatarok környezetében időnként megerősödhet a szél, ami sokaknál fejfájást, rossz közérzetet okoz. A megnövekvő felhőzet időnként tartósabban eltakarja majd a napot, ami lehangoltságot eredményezhet.

Vasárnap szintén marad a kettősfronti hatás, és a többfelé várható záporok, zivatarok miatt esernyőt mindenképpen vigyünk magunkkal. Több helyen megerősödik majd a szél, ami elsősorban a gyerekek, valamint a szélérzékenyek nyugtalanságát eredményezheti. Az erős oldalszél az utakon is veszélyt jelenthet, csökken a járművek menetstabilitása. Tehát a hét utolsó napjaiban is várhatóan marad a kettősfronti hatás, a szív és keringési betegek lehetőleg ne tervezzenek megterhelő programot a hétvégére.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!