Hétfőn megdőlt a budapesti melegrekord

Az országos ugyan nem, de a fővárosi melegrekord megdőlt hétfőn.

Hétfőn, azaz augusztus 6-án megdőlt az eznapra vonatkozó budapesti melegrekord. Korábban a legmelegebbet 1939.-ben mérték, akkor 35,8 fokot mutattak a hőmérők. Ezzel szemben 2012 negyedik hőhullámának legmelegebb napján Budapest belterületén hivatalosan 37,7 fokot regisztráltak (OMSZ adat). Ez majdnem 2 egész fokkal magasabb érték, mint az eddigi csúcs. 

Az országos, 1905 óta fennálló 40,2 fokos hőmérsékletet nem szárnyalta túl egyik hivatalos mérőállomás sem.

Keddre virradóra egy hidegfront hoz felfrissülést, mögötte viszont megerősödik az északnyugati szél, és akár viharos széllökések is előfordulhatnak. Ezzel együtt kedd éjfélkor a hőségriadónak is vége lesz.

Fotó: Csejtei Nusi

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.