Három nap kellett a nyárból a hajnali fagyokig Kelet-Szibériában

Szibéria keleti részén még nyári idővel indult a hét, néhány nap múlva azonban megjelentek az első őszi fagyok. De mi ez az ottani télhez képest?

Ojmjakon az orosz távol-keleten található, rendkívül hideg teleiről és a világ legnagyobb abszolút éves hőingásáról ismert. Mértek már itt -65 fokot is (sőt, becslések szerint -70 fok is volt már), de nyáron néha kánikula is előfordul. Élesek az átmenetek az évszakok között.


Ojmjakon nyáron...

Augusztus második hetében egy igazi szibériai hidegfront tört be a térségbe. 8-án hétfőn még 27 fok meleg volt nappal, néhány nappal később már csak 11 fok, hajnalban pedig már megjelentek az első őszi fagyok (a fagymentes időszak csupán néhány hét).


...és télen.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.