Gyorsan változó időjárási paraméterek, intenzív panaszok – humánmeteorológia

Szeles idő, futó záporok, pár órás napsütés jellemzi a következő napokat. Frontok követik egymást. A hirtelen változó időjárás szinte mindenki szervezetét megterhelheti.

Szerdán ismét kettősfronti hatásra készülhetünk. Borult, csapadékos marad az időjárás. Délelőtt keleten, délután nyugaton számíthatunk több csapadékra és megnövekvő ízületi panaszokra. Az erős szélben hőérzetünk is lecsökkenhet, öltözzünk melegebben. A kora délelőtti órákban a légköri paraméterek gyors változása miatt vérnyomás-ingadozásra számíthatunk. A napsütés hiánya és a változékony idő sokaknál lehangoltságot, fáradékonyságot okozhat.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja a Tiszántúlon alacsony, máshol közepes mértékű, és a következő napokban tovább csökken.

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás várható. Egyre kevesebb lesz a csapadék és a felhő, némi napsütésre is lehet számítani. Az északnyugati szél azonban még élénk marad, így szabad térben a szélre érzékeny fejfájósoknak még panaszokat okoz az időjárás.

Pénteken erős melegfronti hatás várható. Az alvászavarokkal küzdők csütörtökről péntekre virradó éjszaka számíthatnak álmatlan órákra. Az egyre melegebb, nedvesebb léghullámok és az élénk délnyugati szél ízületi gyulladásos panaszokat, nyugtalanságot, vérnyomás emelkedést válthat ki.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Jégbe zárt tudás
Ha több ezer évet visszautazhatnák az időben, akkor megbizonyosodhatnánk arról, hogy Földünk éghajlata folyamatosan változik. Mivel erre a tudomány nem képes, ezért maradnak a közvetett bizonyítékok. Lássuk, milyen úton-módon utaznak az időben a tudósok!