Görcsös panaszok, keringési problémák a hétvégén – humánmeteorológia

A hét utolsó napjaiban hidegfronti hatás terheli szervezetünket, fokozatos lehűlésre, esős időre számíthatunk. Görcsös panaszok jelentkezhetnek, a hidegebb idő leterheli a keringési rendszert. A kiadós esőzés szeles idővel párosul, amely fejfájást, ingerlékenységet válthat ki az időjárásra érzékenyeknél.

Pénteken gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk. Folytatódik a borús, esős idő, helyenként kiadós csapadék lehullhat. Kissé gyengül, de élénk lesz a légmozgás, ami fejfájást, ingerültséget válthat ki az erre érzékenyeknél. Fogyasszunk sok folyadékot és magnézium tartalmú ételeket, ezzel mérsékelhetjük az időjárás okozta panaszokat. Az autósok csúszós utakra, rossz látási viszonyokra számíthatnak.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony. A következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően a légszennyezettség továbbra is alacsony marad.

Szombaton továbbra is gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Jobbára borult marad az ég, és főként az ország középső és keleti részén várható többfelé eső, zápor. Az időjárásra érzékenyebbeknél görcsös panaszok jelentkezhetnek, kálium tartalmú ételek fogyasztásával és masszázsterápiával csökkenthetők a panaszok. A szeles időben nő a megfázás esélye, öltözzünk melegen, rétegesen.

Vasárnap folytatódik a gyenge hidegfronti hatás, tovább hűl a levegő. A borús időben többfelé várható eső, havas eső, északkeleten hózápor is előfordulhat. A lehűlés megterheli a keringési rendszert, ezért a szívbetegek pihenjenek sokat, fogyasszanak könnyű ételeket, hagymaféléket. A továbbiakban folytatódik a lehűlés, de szárazabbra fordul az idő.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.