Fokozatos lehűlés okoz ízületi fájdalmakat – humánmeteorológia

Csütörtöki kettős fronthatás várható, ami várhatóan megnehezíti mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek napját. A következő napokban a vérnyomásproblémákkal küzdők panaszai erősödnek, azonban a lehűlés miatt fokozódnak majd az ízületi és görcsös panaszok is. Lassan esik vissza a hőmérséklet, az erősödő légmozgás pedig tovább csökkenti a hőérzetet.

Csütörtökön gyenge melegfronti hatásra kell számítani, ennek ellenére kisebb lehűlés várható. Várhatóan az arra érzékenyek esetében jelentkezhet fejfájás, ingerültség, valamint vérnyomásproblémák is. Az alacsonyabb hőmérsékletek miatt a végtagok befedése ajánlott, réteges öltözködés erősen ajánlott.

A szerdai hidegfrontnak köszönhetően hazánkban a légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony lesz, azonban a következő napokban kis mértékben növekszik az értékük.

Pénteken kettős fronthatás várható, ami a hideg- és a melegfrontra érzékenyeket is megviseli majd. Többször megélénkül a szél, ez csökkenti majd a hőérzetet. Az előző napokhoz képest lecsökken majd a napsütéses órák száma is, azonban pár óra napsütés mindenhol előfordul.

Szombaton gyenge hidegfronti hatásra kell számítani, kisebb csapadékra van kilátás. A csapadékos területeken megnő majd az ízületi fájdalmak kialakulásának esélye. Tovább folytatódik a lehűlés, újra télies napok következnek.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.