Felhőszakadás miatt állt a forgalom

Vasárnap délután és este többfelé alakult ki intenzív zápor az országban. Helyenként felhőszakadás miatt átmenetileg csaknem leállt a közúti forgalom.

Este az ország középső területén fordultak elő záporok, zivatarok. A csapadék a főváros nagy részét is elérte, és több órán át változó intenzitással esett.

Késő délután igen heves zivatar alakult ki Buda nyugati határán. A sötét fellegek érkezését követően fél óra alatt 15-25 mm csapadék hullott.

A budaörsi vihar. A jó szeműek a szivárványt is észreveszik. (idojaras.hu videó)

Egy veszteglő frontzóna van szombat óra a Kárpát-medence felett, amelynek következtében meglehetősen instabil a légkör. Vasárnap délután ismét sokfelé tornyosultak a gomolyfelhők. Eleinte csak záporok alakultak ki, később már villámok is előfordultak, tehát zivatarok is kitörtek.

A 2A út Vác körüli szakaszán fél ötkor olyan felhőszakadás tört ki, hogy a látótávolság 100 méter alá csökkent, az úttesten pedig nem volt ideje elfolyni a víznek. A legtöbb autós úgy döntött, átmenetileg nem folytatja útját az ítéletidőben. Kilométereken keresztül álltak a gépjárművek az út mellett, várva a vihar elvonulását.


A Kárpát-medence szerte kialakultak záporok. A képen az erdélyi Körösfő feletti égbolt látszik a késő délutáni órákban (idojaras.hu kamera)

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Lesújtó szürkeség…
A napot már régóta nem láttuk. Reggel kinézünk az ablakon, szürkeség van és köd, ami alapvetően meghatározza az aznapi hangulatunkat.