Felemás karácsony

Miközben keleten többfelé fehér tájnak örvendhetnek az ott élők, nyugaton szélviharral veszi kezdetét az ünnep.

Idén az ország keleti és északi vidékein többfelé örülhetnek friss hónak az ott élők karácsony előestéjén, míg az ország másik felén fekete marad a táj. Itt friss hó nem, szélvihar azonban annál inkább várható szenteste. Az északnyugati szél kora estétől ugyanis előbb a Kisalföldön, majd a Dunántúl más részein és a középső tájakon is megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A szél vasárnap délután kezd csendesülni.

Nyugaton hóra vasárnap sincs kilátás, a keleti megyéket ugyanakkor csak vasárnap délelőtt hagyja el a hidegfront csapadékzónája. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többórás napsütésre számíthatunk, de délután már a Tiszántúlon is felszakadozik a felhőzet.

Karácsony másnapján erőteljes melegedés veszi kezdetét a magasban, és hétfőn főként a Dunántúlon alakul ki eső. A folytatásban általában borús, párás, ködös időre van kilátás.

Végezetül, egy havas válogatás az idojaras.hu webkameraképei közül a kevésbé szerencséseknek is:


Aggtelek december 24.


Békésszentandrás december 24.


Helvécia december 24.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.