A Felícia megközelítette Hawaii partjait

A hawaii-i hatóságok éberen figyelik a Felícia nevű trópusi vihart, ami hétfőn közelítette meg a szigetek partjait.

Múlt héten, a nyílt óceánon még 4-es erősségű hurrikán volt a Felícia, melyben 260 kilométer/órás széllökések tomboltak. A szigetlakók szerencséjére, hétfőre trópusi viharrá szelídült, így csupán 70-80 kilométer/órás volt a legerősebb széllökés.

forrás: www.spaceflight.nasa.gov

A meteorológusok előrejelzése szerint a vihar további gyengülésére lehet számítani, miközben tovább halad nyugat felé kb. 15 kilométer/órás sebességgel. E szerint a következő egy-két napban már csak 60 kilométer/órás széllökésekre kell számítani.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.