Erős szél okozhat fejfájásos panaszokat – humánmeteorológia

Kellemetlen lesz a hétvége időjárása, marad a csapadékos, hideg idő. A szél többfelé megerősödik, így hőérzetünk jelentősen lecsökkenhet. Fejfájást, ízületi problémákat, keringési panaszokat tapasztalhatunk.

Szombaton gyenge hidegfronti hatás fogja terhelni szervezetünket. Jobbára borult marad az ég, és főként az ország középső és keleti részén várható többfelé eső, zápor. Az időjárásra érzékenyeknél görcsös panaszok, ízületi fájdalmak jelentkezhetnek. Kálium tartalmú ételek fogyasztásával és masszázsterápiával csökkenthetők a panaszok. A szeles időben növekszik a megfázásveszély, öltözzünk melegen, rétegesen, támogassuk szervezetünket fokozott C-vitamin bevitellel. Erős marad egész hétvégén a légmozgás, mely sokaknál okozhat fejfájást, ok nélküli ingerültséget. Érdemes növelni a folyadékbevitelt is.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja alacsony. Az égerfa virágpora a Dunántúlon közepes mennyiségben található meg a levegőben, az ország többi részén a pollenkoncentráció alacsony. A következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően a légszennyezettség és a pollenkoncentráció alig fog változni.

Vasárnap folytatódik a gyenge hidegfronti hatás, tovább hűl a levegő. A borús időben többfelé várható eső, havas eső, a magasabban fekvő régiókban havas eső, hózápor is előfordulhat. A lehűlés megterheli a keringési rendszert, ezért a szívbetegek pihenjenek sokat, fogyasszanak könnyű ételeket, hagymaféléket.

Hétfőn gyenge hidegfronti hatás várható. Marad a hűvös, szeles idő, de kissé csökken a csapadékhajlam. Ízületi panaszokat, fejfájást, szédülést még tapasztalhatnak a hidegfrontra érzékenyek. A folytatásban frontmentes időre van kilátás, azonban a hőmérsékletek még a jövő hét elején is a sokéves átlag alatt maradnak.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.