Egyre frissebb idő

A hétfői forróságot követően észak felől több hullámban hűvösebb levegő érkezik a Kárpát-medencébe. A délutáni hőmérsékletek a hét második részében, a hétvége felé 25 fok környékén alakulnak.

 

Hétfőn még közel 40 fokot mértek az országban. Budapesten is 37.7 fokot regisztráltak és megdőlt a napi melegrekord. Majd kedd hajnalra erős széllel hidegfront érkezett és nagy területen már nem érte el a délutáni hőmérséklet a 30 fokot.

A folytatásban a Brit-szigetek környékén magasnyomás épül fel és ennek keleti oldalán északi áramlás alakul ki a közép-európai térség felett. Hatására folyamatosan frissebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe is.

Az előttünk álló hétvégén bár sok lesz a napsütés a délutáni legmelegebb órákban is 21, 26 fok között alakul a hőmérséklet. A hajnalok pedig kifejezetten frisseknek bizonyulnak, sokfelé 15 fok alatti értékeket mérhetünk. Erőteljesebb felmelegedésre és ismét 30 fokot elérő hőmérsékletekre jövő hét elején számíthatunk.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.