Egymást érik a hurrikánok a Karibi-térségben

Még alig hagyta el a Karibi-térséget az előző vihar, máris itt a következő. Az Earl nevű hurrikán már kettes fokozatúvá erősödött, és az előrejelzések szerint akár a négyes fokozatot is elérheti.

Alig hagyta el a Karibi-térséget múlt héten a Danielle nevű hurrikán, máris itt az utánpótlás. Még múlt hét közepén alakult ki egy trópusi vihar az Atlanti-óceánon, amit Earl névre kereszteltek.

Az Earl nevű vihar a mai nap folyamán kettes fokozatú hurrikánná erősödött, ami azt jelenti, hogy a benne mért állandó szélsebesség meghaladja a 154 kilométer/órát. Emellett a trópusi ciklonban mért legerősebb széllökések meghaladják a 200 kilométer/órát.

A amerikai Nemzeti Hurrikán Előrejelző Központ közlése szerint a hurrikán nyugat, északnyugat felé halad 20-25 kilométer/órás sebességgel.

Az Earl és a Danielle hurrikán a NOAA felvételén

A Csendes-óceánon nyugati medencéjében is javában zajlik a hurrikánszezon. Augusztus 29-én, vasárnap jött létre a Kompasu nevű trópusi vihar Japántól délre, ami mára egyes fokozatú tájfunná erősödött.

Tajvan partjaitól nem messze egy trópusi depresszió és egy trópusi vihar is kifejlődött. Ez utóbbi a Lionrock nevet kapta és benne a legerősebb széllökések megközelítik a 100 kilométer/órát.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.