Dideregnek Romániában és Bulgáriában

Kemény téli időjárással kell szembenézniük Romániában és Bulgáriában az embereknek.

Romániában a kemény fagyok teszik próbára az embereket, az éjszakai -30 fokos hideg után, az ország keleti részén sokfelé még napközben sem melegszik -15 fok fölé a levegő.

Az előrejelzések szerint a következő napokban is marad a jéghideg téli időjárás, kedden és szerdán is -25 fok körüli minimum hőmérsékleteket várnak, többfelé havazással.

Bulgária egyes területein már hetedik napja folyamatosan havazik. Már több tíz centiméteres hótakaró borítja az ország északkeleti területeit, a térségben sokfelé teljesen megbénult a közlekedés az erős szél és a hófúvások miatt. Hétfőn és kedden több iskola és óvoda is zárva tart a rossz idő miatt.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
frontérzékenység és időjárás
Frontérzékenységtől szenved az emberek több, mint 70%-a, 30%, aki időjárásbeteg.