Csütörtöktől erősödnek a fejfájós panaszok – humánmeteorológia

Csütörtöktől melegfronti hatásra kell számítani, azonban pénteken emellett átmenetileg ugyan, de hidegfront típusú tünetekre is kel számítani a csapadék miatt. Szombaton folytatódik az enyhülés, igazi kirándulóidő várható.

Csütörtökön változékonyabbra fordul az időjárás, gyenge melegfronti hatás fogja terhelni szervezetünket. Délután érkezik meg a csapadékzóna északnyugat felől, itt ízületi panaszok megjelenésére kell számítanunk. Emellett alvásproblémák, nyugtalanság, vérnyomás emelkedés jelentkezhet a melegfrontra érzékenyek körében. Könnyen emészthető, vitamindús ételek fogyasztása és megemelt folyadékbevitellel mérsékelhetők a tünetek.

A légszennyezettség és a levegő szállópor-koncentrációja alacsony. A következő napok időjárásának köszönhetően mindkét értékben kisebb növekedés, azonban később a csapadék hatására csökkenés várható. Az éger és a juhar pollenszórása okozhat allergiás tüneteket, de a csapadék miatt ezek hatása is csökken majd. Főként a Dunántúlon jelentkezhetnek intenzívebb panaszok.

Pénteken kettős fronthatás várható. Csapadékos, borult, lehangoló időre van kilátás. Az erős szélben fejfájós panaszok jelentkezhetnek. Növekedhet a reakcióidő is, így az utakon érdemes fokozott óvatossággal közlekedni. Egy-egy zivatar kialakulására is számíthatunk, melyek környezetében asztmás panaszok fokozódhatnak. A jelenlegi számítások szerint szombat délutántól ismét csapadékmentes, napos időszak köszönt ránk, mely sokat javíthat kedélyállapotunkon.

Szombaton újból gyenge melegfronti hatásra és szép időre kell számítani, kárpótol az időjárás az előző hétvégi rossz időjárásért. Igazi kirándulóidő várható, azonban akik tartósan a természetben maradnak, gondoskodjanak megfelelő mennyiségű folyadékról. Sokak szervezetét megviseli a folyamatos enyhülés, ezért kimerültség, bágyadtság és alvásproblémák jelentkezésére is kell számítani.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.