Citromfű teával az alvászavarok ellen - orvosmeteorológia

Még napokig tarthat a változékony idő, továbbra is számíthatunk zivatarok kialakulására, ami továbbra sem kedvez az asztmás betegeknek. Alvászavarok, görcsös panaszok megjelenésére lehet számítani.

Szerdán folytatódik a változékony idő, hidegfronti hatás érvényesül, ami nem kedvez az epe és vesebetegeknek. A görcsös panaszok erősödésére lehet számítani. Az epilepsziás betegek és környezete is legyen figyelemmel, ebben az időben gyakoribbak a rohamok. A napi többszöri étkezésben javasolt a magnézium, a kálium és a B vitamin pótlása. Ebben a változékony időben gyakoribbá válnak a felsőlégúti hurutos megbetegedések. Az immunrendszerünk erősítésével, és a higiéniás szabályok betartásával megelőzhető a betegség kialakulása. A reumás jellegű panaszok is felerősödhetnek, javasolt a csalántea fogyasztása.
Fokozott ingerlékenységet tapasztalhatnak a hidegfrontra érzékenyek, ezért javasolt a közlekedésben a megszokottnál nagyobb figyelem és türelem.

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás várható, több helyen alakulhatnak ki heves záporok, zivatarok. A zivataros területeken fokozódhatnak az asztmás betegek rohamai. Többen tapasztalhatnak alvászavarokat, ingerlékenységet. A délután fogyasztott citromfű tea segíti az éjszakai alvást. Ma sem csökkennek a reumatikus panaszok, csalántea segítségével enyhíthetők a panaszok. A keringési betegek is fokozottan érzik a változékony időt, a végtagi keringési elégtelenségben szenvedőknél fájdalom jelentkezhet. A szívbetegek az általános rossz közérzet mellet tapasztalhatnak nehézlégzést, vérnyomás ingadozást is. A változékony időben a panaszok csökkentésében sokat jelent, ha nem terheljük a nehéz ételek fogyasztásával a szervezetet.

Pénteken kettősfronti hatás terheli a szervezetet. A napok óta tartó borongós idő felerősíti a depressziós panaszokat. A csokoládé fogyasztása helyett javasolt a banán, vagy padlizsán fogyasztása. A hideg- és melegfront érzékenyeknél is megjelenhetnek a panaszaik. A hétvégére sem várható javulás az időjárásban, marad a változékony, esős idő.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.