Borús időben indul a FeZeN

Csütörtökön veszi kezdetét a nyár következő fesztiválja Székesfehérvárott. A nyitónap borús, csapadékos időt ígér, utána azonban ismét naposabbra fordul az idő.

Augusztus 4-7. között kerül megrendezésre a Fehérvári Zenei Napok (FeZeN) Székesfehérvárott. Immár 15. alkalommal várják a fesztiválozókat a városba, ahol a háromnapos koncertsorozaton számos könnyű zenei fellépő szórakoztatja a nagyérdeműt.

A koncertek ideje alatt sajnos nem lesz zavartalan a nyári idő. A fesztivál nyitónapján, csütörtökön jellemzően erősen felhős lesz az ég, csak rövid időszakokra süthet ki a nap, és ismétlődő esőre, záporokra is számítani kell. Hűvös lesz, a hőmérséklet 22 fok körül tetőzik.

Jó hír azonban, hogy pénteken ismét kisüt a nap a változóan, időnként erősen felhős időben, és ekkor csapadék már nem valószínű. A hőmérséklet nyáriasnak lesz mondható, 27 fok közelébe melegszik a levegő. A szombati zárónapon ismét több órás napsütésre van kilátás, csak a késő délutáni, esti órákban növekszik meg erősebben a gomolyfelhőzet és ekkor alakulhatnak ki záporok, zivatarok a térségben. Szombaton 29 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.