Bekeményített a tél Oroszországban

Nagy havazást követően közép-szibériai eredetű légtömegek árasztják el a Kelet-európai-síkságot. A zord hideg a legfrissebb számítások szerint a Kárpát-medencét nem éri el.

Hétfőn Moszkvában még csak öt-hat fok hideg volt, a nap folyamán többször havazott. A havazást okozó ciklon azonban délebbre vonul, és tartós keleties áramlással igen hideg levegő érkezik a Kelet-európai-síkságra. A felhőzet elvonulása után hajnalonként bőven -20 alá csökken a hőmérséklet, sőt helyenként -30 fok sem kizárt.


Moszkva a havazás után, a hidegbetörés kezdetén hétfőn (EarthCam)

A számítások szerint a nagy hideg egyelőre csak átmeneti, mert már csütörtöktől ismét nyugatias áramlás alakul ki a térség felett. A Kárpát-medencét pedig el sem éri a zord keleti légtömeg.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.