Beindult a hurrikánszezon

Három trópusi vihar is született a hétvégén, egy az Atlanti-óceánon és kettő a Csendes-óceánon.

A Csendes-óceán keleti medencéjében, Közép-Amerika partjainál vasárnap alakult ki a Frank névre keresztelt trópusi vihar. Ugyancsak vasárnap fejlődött ki a Dél-Kínai tengeren a Mindulle nevű vihar, ami mára már megközelítette Vietnám partjait.

Az Atlanti-óceán térségében hivatalosan június elsejétől november 30-ig tart a hurrikánszezon, de idén eddig szerencsére csak egy vihar erősödött hurrikánná. A Danielle nevű trópusi vihar augusztus 21-én, szombaton jelent meg az óceánon.

A vihar északnyugati irányba halad, és a benne mért legerősebb széllökések meghaladják a 110 kilométer/órát.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Reggel hűvös van, majd kisüt a nap, gyors felmelegszik a levegő és délutánra már kellemes a hőmérséklet – gyakran ez a forgatókönyv.