Az első őszi viharciklon érkezik kedden Európába

Kedden egy markáns ciklon vonul át a kontinens északnyugati részén, amely nagy területen okoz tartós viharos szeleket. A legnagyobb viharoknak az Északi-tenger van kitéve.

980 hPa-nál is kisebb a tengerszinti légnyomás abban a markáns ciklonban, amely kedden a számítások szerint a Brit-szigeteken áthaladva Dél-Skandináviát is eléri.

A Benelux-államok tengerparti részén, később pedig Németország északi partvidékén a széllökések tartósan átléphetik a 100 km/órát, sőt néhol akár a 120 km/órás orkán-határt is megközelíthetik. Az Északi-tenger egy napra hajózhatatlan marad, sőt a légi közlekedésben is kimaradásokra lehet számítani a térség repülőterein.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
frontérzékenység és időjárás
Frontérzékenységtől szenved az emberek több, mint 70%-a, 30%, aki időjárásbeteg.