-50 fokra hűlt a levegő Mongóliában

Hétfőn hajnalban a legalacsonyabb hőmérséklet elérte a -50 fokot Mongóliában. A téli hónapok az alacsony földrajzi szélesség ellenére kifejezetten hidegek.

Hétfőn a mongóliai Tsetsen Uulban a legalacsonyabb hőmérséklet elérte a -49,9 fokot. A tél Mongóliában kifejezetten hideg, de ez az érték ott is extrémnek minősül.

Az ország mélyen a szárazföld belsejében helyezkedik el, éghajlata szélsőségesen kontinentális. Télen tartósan magas nyomású légtömeg alakítja az időjárást, emiatt nem jutnak el az enyhe, nedves légtömegek a terület fölé.

A januári középhőmérséklet -20 fok. A főváros, Ulánbátor Budapesttel azonos szélességi körön helyezkedik el, mégis a világ egyik leghidegebb fővárosának számít.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
frontérzékenység és időjárás
Frontérzékenységtől szenved az emberek több, mint 70%-a, 30%, aki időjárásbeteg.