50 fokot is meghaladja a hőmérséklet a Perzsa-öbölben

A Perzsa-öböl környékén július közepére tartóssá vált az 50 fok feletti forróság. Éppen egy éve született a térségben az egész Ázsiára vonatkozó melegrekord.

Kuvait és Irán Perzsa-öbölhöz közeli része lett nyár közepére a világ legmelegebb vidéke. A hőmérséklet napközben az 50 fokot is meghaladja, és még a leghűvösebb hajnali órákban is 30 fokot mérnek. Az éghajlati adatokat figyelve ez természetesnek mondható, hiszen az északi félteke nyarán csupán Afrika északi részén található hasonlóan forró vidék.

Egyébként csaknem pontosan egy évvel ezelőtt mérték a kuvaiti Mitrihahban az új Ázsia rekordot 54,3 fokkal. Akkor közel két héten keresztül volt 50 fok feletti hőmérséklet a térségben.

A világrekord azonban közel 90 éve nem változott. A líbiai Al 'Aziziyahban 1922. szeptember 13-án 57,8 fokot mutatott a hőmérő.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
frontérzékenység és időjárás
Frontérzékenységtől szenved az emberek több, mint 70%-a, 30%, aki időjárásbeteg.