-25 fok volt éjszaka

Rendkívül hideg reggelre ébredhettünk hétfőn. Az országban helyenként -20 fok alá hűlt a levegő és közel volt az országos hidegrekord megdőlése is.

1927. december 21.-én Miskolcon -26 fokot mértek, ez a hidegrekord került veszélybe a hétfőrre virradó éjszaka.

Az országot sokfelé vastag hótakaró borítja és az éjszakai órákban még az ég is kiderült. Az erős éjszakai kisugárzás miatt az országban helyenként -20 foknál is hidegebbet mértek. A leghidegebbet Szécsényben mérték, ahol -25,5 fokig hűlt a levegő.

A fővárosban is sokfelé mértek -15 fok körüli hőmérsékleteket, és Ferihegyen -20 fokig hűlt a levegő.

Dél felől egyre enyhébb levegő áramlik hazánk térségébe, így hétfőn a délutáni órákban a délnyugati megyékben már -3, -4 fokot mértek, míg keleten, északkeleten még tartja magát a fagyos idő, -10 foknál csak kevés helyen van melegebb a térségben.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.