Óriási esőzés Brazíliában

Brazíliában ismét heves esőzések zajlottak, eddig már 39 halálos áldozatról érkezett hír és több mint 1000 ember eltűnt.

Az elmúlt napokban Brazilia északkeleti területein rengeteg eső esett. Alagoas államban van olyan város, ahol három nap leforgása alatt 360 milliméter eső esett.

A rengeteg eső katasztrofális következményekkel járt a térségben. Eddig már 39 halálos álodzatról érkezett hír, és több mint 1000 ember eltünt, így várhatóan a halottak száma is emelkedni fog. Alagoas állam 22 városában több mint 40 ezer lakóház ment tönkre, hidakat és utcákat mosott el a rengeteg víz.

A brazil meteorológiai szolgálat előrejelzései szerint a héten további esőzések várhatók a térségben, tovább rontva ezzel a kialakult helyzetet.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
Reggel hűvös van, majd kisüt a nap, gyors felmelegszik a levegő és délutánra már kellemes a hőmérséklet – gyakran ez a forgatókönyv.