Ítéletidő karácsonykor Ausztráliában

December 25-én, karácsony első napján csapott le Ausztrália északi partvidékére a Grant névre keresztelt trópusi ciklon.

Erős szélviharral és jégesővel érte el a Grant nevű trópusi ciklon Ausztrália északi részét. A vihar 130 kilométer/órás széllel és 4 méteres hullámokkal érkezett meg Darwin környékéhez.

Forrás: maps.google.com

A hatóságok jelentése szerint 8-10 ezer embert érintett a vihar, akik a környék népszerű strandjain ünnepelték a karácsonyt.

A trópusi ciklon a szárazföld fölé érve elveszíti a vízgőz utánpótlását, és várhatóan legyengül Észak-Ausztrália fölött.

Az ország déli részét sem kerülték el a viharok december 25-én, Melbourne közelében felhőszakadás, jégeső és tornádó pusztított.

Hírek, érdekességek

trópusi táj
Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy arány a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!
Csernobil_alhir_sugarzas
Rémisztő hírek terjengnek a világhálón, miszerint a mai napon a csernobili erdőtűz porfelhője elérheti hazánkat. Ebben a cikkben leírjuk, hogy mi igaz ebből a hírből.
HUSVET_IDOJARAS
Javában zajlik a tavasz 20 fok feletti hőmrsékleti értékeket mérhetünk országszerte. Sajnos nem sokáig örülhetünk, ugyanis a jövő hét elején jeletős változás jön! Az idei húsvéti locsolást az időjárás biztosítja!
A napokon át tartó szürke, fényszegény időjárásnak nagyon komoly következményei lehetnek. Sokan tapasztalnak orvosmeteorológiai tüneteket, fáradtak, a reflexek tompák, megnő a reakció idő.