Meteogyógyászati® távdiagnosztikai szolgáltatás és eszköz prototípus kutatás-fejlesztése

Kedvezményezett: ICI Interaktív Kommunikációs Zrt.
Kivitelezés ideje: 2016.08.01-2018.07.31.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 30 400 201,- Ft
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekttörténeti beszámoló

Sajtóközlemény a projekt indításáról

Széchenyi 2020

2016.08.09.

ICI Interaktív Kommunikációs Zrt

Sajtóközlemény

Meteogyógyászati® távdiagnosztikai szolgáltatás és eszköz prototípus kutatás-fejlesztése projekt megkezdése

Az időjárás sokaknál okoz komoly egészségügyi panaszokat. Az ICI Interaktív Kommunikációs Zrt az EU-s támogatású VEKOP-2.1.7-15-2016-0177 azonosítójú prototípus fejlesztési pályázat keretében 2016. júliusban nyújtott be projekt pályázatot, és 2016. augusztus 1-én indította el az alapvetően új szemléletű meteogyógyászati® diagnosztikai eszköz és szolgáltatás kutatás-fejlesztését. A projekt eredményeként kifejlesztendő eszköz segíti majd az időjárás eredetű panaszok személyre szóló kivizsgálásá A projekt javaslat 49 367 001,- Ft teljes összegéből 30 400 201,- Ft a kért EU-s támogatás.

Az ICI Interaktív Zrt két évtizede kutatja a légköri folyamatok emberi szervezetre gyakorolt hatását. Ezalatt több sikeres kutatás-fejlesztési projektet valósított meg, melyek az időjárás egészségre gyakorolt hatásának eredetét és mibenlétét kutatta, ill. eszközöket, módszereket, országos humánmeteorológia mérőhálózatot és előrejelző rendszert fejlesztett ki az egyéni időjárás-érzékenység vizsgálatára és kezelésére. A magyar populáció 30%-a esetén okoz jelentős életminőség- vagy egészség romlást az időjárás.

A „Meteogyógyászati távdiagnosztikai szolgáltatás és eszköz prototípus kutatás-fejlesztése” című pályázati projekt olyan eszköz kifejlesztését tűzte ki célul, amellyel a korábbiaknál nagyságrendileg nagyobb számban, lényegesen gyorsabban, eredményesebben és komfortosabban vizsgálhatók ki a magyar lakosság jelentős részének sok szenvedést okozó időjárás eredetű panaszok,

További tájékoztatás a www.meteoklinika.hu oldalon található.


Sajtóközlemény a projekt zárásáról

Széchenyi 2020

2018.07.17.

ICI Interaktív Kommunikációs Zrt

Sajtóközlemény

On-LINE meteogyógyászati® diagnosztikai eszköz és szolgáltatás teszi hatékonyabbá az időjárás eredetű bajok kivizsgálását

Az időjárás nagyon sok embernek okoz komoly egészségügyi panaszokat. Az ICI Interaktív Kommunikációs Zrt 2016. augusztus 1-én, az EU-s támogatású VEKOP-2.1.7-15-2016-0177 azonosítójú prototípus fejlesztési pályázat keretében indította el egy alapvetően új szemléletű meteogyógyászati® diagnosztikai eszköz és szolgáltatás kutatás-fejlesztését. A kétéves projekt során kifejlesztésre, tesztelésre és gyártás-előkészítésre került egy olyan meteogyógyászati® on-line vizsgálati rendszer, ami az egyéni időjárás-érzékenység tömegesebb és hatékonyabb kivizsgálását teszi lehetővé. A projekt 2018. július 30-i befejezésével már az új eszközök is a páciensek rendelkezésre állnak a Meteo Klinikán. A projekt 49 367 001,- Ft teljes összegéből 30 400 201,- Ft (61,58%) az EU-s támogatás.

Az ICI Interaktív Zrt két évtizede kutatja a légköri folyamatok emberi szervezetre gyakorolt hatását. Ez alatt több sikeres kutatás-fejlesztési projektet valósított meg, melyek az időjárás egészségre gyakorolt hatásának eredetét és mibenlétét kutatta, ill. eszközöket, módszereket, országos humánmeteorológia mérőhálózatot és előrejelző rendszert fejlesztett ki az egyéni időjárás-érzékenység vizsgálatára és kezelésére. A magyar populáció 30%-a esetén okoz jelentős életminőség vagy egészség romlást az időjárás.

Ma már hatékony vizsgálati és terápiás eszközök állnak rendelkezésre a Meteo Klinikán, köztük a forradalmian új dinamikus fényterápia, melynek MeteoGlass fényszemüvegének és terápiás szolgáltató rendszerének kifejlesztésére a 2018. március 29-én zárult, 95 177 310,- Ft költségvetésű GINOP projekt keretében került sor. A Meteo Klinika egészségmegőrző program elnyerte a XIX. Innovációs Nagydíj Pályázat kiemelt elismerését.

A jelen „Meteogyógyászati távdiagnosztikai szolgáltatás és eszköz prototípus kutatás-fejlesztése” című pályázati projekt egy olyan új diagnosztikai eszköz kifejlesztését tűzte ki célul, amellyel a korábbiaknál nagyságrendileg nagyobb számban, lényegesen gyorsabban, eredményesebben és komfortosabban vizsgálhatók ki a magyar lakosság jelentős részének sok szenvedést okozó időjárás eredetű panaszok. A páciensek mentesülhetnek a rendelőbe utazgatás pénzügyi és közlekedési terhei alól, a vizsgálatok alapvetően az otthonukban végezhetők, és a vizsgálati idő is rövidül, gyorsabban kerülhet sor a megfelelő terápiák alkalmazására.

A szolgáltatás a Meteo Klinikán teljes körűen a páciensek rendelkezésére áll, a rendelésre előzetes bejelentkezés szükséges a (+36)1-296-0513 telefonszámon.

További tájékoztatás a www.meteoklinika.hu oldal Meteogyógyászat aloldalán olvasható, ill. az videón megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=SYbgcpf0H0I&feature=youtu.be.

Kapcsolat:

ICI Interaktív Zrt.
1183 Budapest, Czuczor Gergely utca 2.
Tel: +36-1-291-4930
Fax: +36-1-294-1458
E-mail: info@icicom.hu